Jump to content

Wikifunctions:Administratörer

From Wikifunctions
This page is a translated version of the page Wikifunctions:Administrators and the translation is 100% complete.
Wikifunctions-administratörer

Administratörer är användare i användargruppen sysop. För närvarande finns det 17 administratörer på Wikifunctions.

Överblick

Administratörer (även kända som admin) är erfarna och betrodda användare som kan utföra underhållsarbete för att Wikifunctions ska fungera som det ska. Detta arbete innefattar att radera, skrivskydda, och importera sidor från andra Wikimediawikier, blockera användare och ändra användares användargrupper.

När Wikifunctions drog igång tillsattes några av User:DVrandecic (WMF), i väntan på en etablerad gemenskapsprocess.

Nuvarande administratörer

Hur man ansöker

Användare kan ansöka om att bli administratör på Wikifunctions:Requests for user groups#Administrator.

Krav

Det finns för tillfället inga lokala krav på administratörer på Wikifunctions, därför gäller kraven som listas på Meta-Wiki under tiden. För permanenta administratörer innefattar detta:

Godkännande

Efter att en ansökan stängts som lyckad bör ansökan publiceras på Steward requests/Permissions#Administrator access. En steward kommer då tilldela behörigheten, om den beviljade gruppen är för en begränsad tid kommer behörigheten automatiskt tas bort utan notis när tiden gått ut. Behöver mandatperioden förlängas kan du starta en ny diskussion redan innan tiden gått ut.

Tekniska möjligheter

Användargruppen sysop ger användarna teknisk möjlighet att genomföra de flesta åtgärder på Wikifunctions. Dock undantaget de behörigheter som endast byråkrater och stewarder har eller kan delegera.

Se även